Joico Bosna i Hercegovina

Povijest

Joico - Povijest

Sve je počelo sa strašću i inovacijama jednog frizera, Steve Stefano, čija je pionirska patentirana tehnologija napravila JOICO sinonimom za zdravu kosu.

1975 JOCIO je osnovana u Los Angeles-u, rodnom mjestu novih ideja i pristupa, ovog uspješnog frizera koji je svoj posao brzo proširio sa jednog salona u lanac od 34 salona širom Južne Kalifornije. Osim što je bio dobar kao stilist, dosta dobro se razumio u znanost te kako uz njenu pomoć održavati zdravu, lijepu kosu. Nezadovoljan ostalim proizvodima na tržištu u to vrijeme vratio se na univerzitet hemije. Bio je toliko predan da nauči ono što je bilo potrebno da se naprave proizvodi za njegu kosu visokih performansi. Ubjedio je svog profesora da mu da dodatne časove da bi stekao dublje razumjevanje u ono što radi.

Jedna važna činjenica je otkrivena: Glavni sastojak kose je keratin protein građen od 19 aminokisalina. Keratin može oštetiti (npr. toplinski uređaji za styling, bojenje kose itd.) ostavljajući kosu slabu, beživotni nemoguću za oblikovanje.

Odgovor: šta je bolje rješenje nego regenerirati i ojačati oštećenu kosu sa proteinom keratin koji replicira ono što se prirodno nalazi u kosi?

 

 

 

Na osnovu ovakvog pristupa, tim JOICO je ustrajao sve dok nije uspješno proizveo protein keratina sa istim sastavom kao ljudska kosa. Ovaj izum je patentiran i postao temeljni sastojak kolekcije JOICO proizvoda: The Triamine Complex™

U godinama koje dolaze JOICO i dalje razvija ovu tehnologiju radeći sa industrijskim stručnjacima i profesionalcima da bi stvorili vrhunsku liniju proizvoda za liječenje, stil, boju i regeneriranje kose. Savez Joica sa Shiseidom omogući je kompaniji da ima pristup beskonačnom istraživanju i znanju Shiseida, što je rezultiralo patentiranju sljedeće generacije keratin proteina Quadramine Complex™.

Više od tri desetljeća kasnije nagrađivani proizvodi JOICO su obožavani od strane slavnih ličnosti, profesionalnih stilista i klijenata širom svijeta. Koristi se na modnim pistama, filmskim setovima, muzičkim videima i modnim snimanjima; JOICO visokokvalitetni proizvodi dobili su povjerenje stilista jer im pružaju da mogućnost da daju superiorne performanse kojim ne samo da postignu svoju umjetničku viziju i očuvaju integritet kose nego su visoko cijenjeni od njihovih VIP klijenata. Danas se JOICO može naći u više od 60 zemalja širom svijeta kojem je zadatak ne samo pružiti zdravlje kosi nego očuvati i zdrav planet. JOICO se zalaže za hrabre, inovativne, nove metode proizvodnje, distribucije i pakiranja kako bi pružio vašoj lijepoj kosi i divan planet u kojoj će živjeti.

Danas JOICO pomijera sve granice. Lansiranjem nove tehnologije Bio-Advanced Peptide Complex™ uspio je otići korak dalje. Ovom tehnologijom koja oponaša točan lanac peptida koji je potreban za optimalnu obnovu i zaštitu kose pronalazi i otklanja sva oštećenja kose počevši od cuticule pa sve do medule vlasi. Osim što popravlja oštećenja, Bio-Advanced Peptide Complex spriječava buduća oštećenja stvarajući molekularni zaštitni štit oko strukture vlasi.

197519841991199320022006200720082009Danas
godine je sve započelo, kao značajan orijentir za frizersku industriju: “sam početak” kada čuveni kalifornijski stilist osniva firmu “Joico professional hair care”.
godine Joico čini veliki prodor u industriji profesionalne njege kose, pronalaskom našeg Triamine Kompleksa, a zajedno s unaprijeđenim 1992. godine Cationic Triamine Kompleksom, Joico jamči temeljitu i potpunu obnovu kose od površine vlasišta sve do srži kose.
godine uvodi se VeroColor, naša prva oksidacijska linija boja. Vero znači “istinit” na talijanskom jeziku, a VeroColor predstavlja pravu boju, formuliranu u Los Angelesu. Činjenica da je ova linija boja bila tako dobro primljena značila je za Joico ogroman korak naprijed u nastojanju da bude prepoznat kao solidan poslovni partner s punom linijom za profesionalne stiliste.
godine Joico proširuje poslovanje širom svijeta, uspostavljajući distribucijski centar u Nizozemskoj, radi podrške i opskrbe svojih sve širih tržišta u Europi,Africi i na Bliskom Istoku. 2000 godine taj se distribucijski centar proširuje osnutkom svog vlastitotg trening centra.
godine Joico preuzima firma Shiseido, čime se postiže pristup neograničenim istraživačkim i razvojnim resursima kakve može pružiti samo takav globalni lider u industriji ljepote.
godine Joicov savez s firmom Shiseido rezultira krajnje uspješnim i dobro primljenim preustrojem firme Joico, te razvojem nove generacije proizvoda Joico Triamine Kompleksa: Quadramine Complex, koji nudi vrhunske sastojke za rekonstrukciju i zaštitu kose.
godine Joico poduzima ogroman korak u transformiranju sustava Vero System u Vero K-PAK Color System, koji označava revolucionarne izmjene našega već uspješnoga sustava Vero Color System uvođenjem najnovije tehnologije K-PAK Technology u naš sustav bojenja; Vero K-PAK Color System rekonstruira dok bojite kosu; to je prvi i jedini kolor sustav koji spaja ekskluzivne tehnologije Quadramine Complex i K-PAK sa serijama istinskih tonova, dajući vrhunske rezultate u svjetlini, dugotrajnosti i sjaju zdrave kose. Nova ambalaža, poboljšane formule, nove nijanse, nova slikovitost te najnovije, inovativne i jedinstvene znanstvene priče, novi pribori i materijali za podršku – sve je to spojeno radi kreiranja revolucionarnog kolor koncepta za profesionalne stiliste širom svijeta.
godine suradnja znanstvenika firme Joico i neovisnih umjetnika dovodi stiliziranje kose na još nikada viđenu razinu genijalnosti: Lansirana je kolekcija “Design Collection” s novim probojnim tehnologijama koje omogućavaju formulama da dramatično utječu na stanje i pokretljivost kose: Total Defense Complex. Naš krunski dragulj koji uvijek iznova podcrtava i potvrđuje svoju jedinstvenu i neospornu poziciju lidera u rekonstrukciji kose K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor (Rekonstruktor s dubinskim prodiranjem) već osam godina potvrđuje našu poziciju među tehnološki nadmoćnim proizvodima za njegu kose uzastopnim osvajanjem nagrade Stylist Choice Award u kategoriji “Omiljeni rekonstruktor”. Nova blokada Design Collection Humidity Blocer brilijantno se predstavila osvajanjem nagrade Stylist Choice Award u kategoriji “Najbolji novi proizvod.
godine zadržavamo našu poziciju kao lider u inovacijama, lansiranjem prekretnice u trajnom bojenju kose, proizvoda Vero K-PAK Color AGE DEFY (protiv starenja) – prve boje za kosu koja preokreće unazad znakove sijede kose pomoću naše jedinstvene 3-Defense tehnologije.
Joico ima zastupništva u više od 60 zemalja u cijelom svijetu i priznat je kao profesionalni partner za profesionalne stiliste širom svijeta. 2013. godine lansirao je novu tehnologiju: Bio-Advanced Peptide Complex koja oponaša prirodni DNA kose, te pomjera sve granice – ne samo da obnavlja mjesta na kojima je došlo do oštećenja, nego i spriječava buduća oštećenja stvarajući molekularni zaštitni štit oko strukture vlasi.